Ditmar Bakker: 7 daadwerkelijk door mij gevoerde gesprekken (of delen daarvan) tijdens mijn carrière als telefonisch klantenservicemedewerker.


7 daadwerkelijk door mij gevoerde gesprekken (of delen daarvan) tijdens mijn carrière als telefonisch klantenservicemedewerker.
IK: Goedemiddag, u spreekt met Ditmar Bakker. Waarmee kan ik u van dienst zijn?
KLANT: Wat een rare naam!
IK: Toch zal ik het ermee moeten doen, mijnheer…


***


KLANT: Maar…hoe moet ik dat formulier dan invullen?!
IK: Met een pen, mijnheer.


***


IK: Goedemiddag, u spreekt met Ditmar Bak-
KLANT: *woedend geschreeuw*
IK: Gggoed. Heeft u uw postcode en huisnummer voor mij? Dan ga ik kijken waar het probleem zit…
KLANT: *woedend geschreeuw met ergens daarin nummers*
IK: Ik heb uw gegevens gevonden! Wat kan ik voor u doen…
KLANT: *schreeuwt*
IK: Goed. Een ogenblik alstublieft.
*muzak*
IK: U belt over het beëindigen van de aanvullende verzekeringen misschien?
KLANT: JA *woedend geschreeuw*
IK: Dat heeft te maken met de betalingsverplichting waar u niet aan voldaan heeft, en…
KLANT: HOU JE KANKERBEK!
IK: Goedemíddag, mijnheer! *klik*


***


KLANT: Ik krijg een brief waarin staat dat niet het juiste document is ingestuurd!
IK: Ik ga even voor u kijken.
*muzak*
IK: Ik zie dat u een begeleidend schrijven, maar niet de originele nota hebt ingestuurd.
KLANT: Maar wat is dan het verschil tussen een document en een nota?!
IK: Wacht even. *pauze* Elke nota is een document, maar niet elk document is een nota.
KLANT: Geef mijn portie maar aan Fikkie!


***


IK: Goedemorgen, u spreekt met Ditmar Bakker. Waarmee kan ik u van dienst zijn?
KLANT: Ik wil graag een nieuwe zorgpas.
IK: Mag ik dan uw postcode & huisnummer, dan pak ik uw gegevens er even bij.
KLANT: Nee.


***


IK: Een ogenblik, mevrouw. Ik ga de ingediende nota’s er even bijpakken.
KLANT: Das is gut, schatz. Voor jou hab ik alle zeit. Niet für die waiven.
IK: …
KLANT: Zullen wai één bank beroven?
IK: Mevrouw! U spreekt met een vertegenwoordiger van het Zilveren Kruis!


***


KLANT: Ik bel voor mijn dochter. Die heeft bedacht dat ze wel naar de sportschool wil om af te vallen en dat de verzekering daar vast een vergoeding voor heeft.
IK: Ik betwijfel het, maar ga het graag voor u na.
KLANT: Ja, het is een pubergril, maar ik heb beloofd om te bellen, dus dat doe ik dan.
IK: Snap ik helemaal, mijnheer. Een ogenblik.
*muzak*
IK: Mijnheer?
KLANT: Ja!
IK: Er is inderdaad geen vergoeding voor sportscholen…maar ik heb wel een gedeeltelijke vergoeding gevonden…
KLANT: Ja?
IK: …voor het ‘Dikke Maatjes’-kamp!
KLANT: …
IK: Een recreatiekamp dat specifiek gericht is op het begeleid afvallen van jongeren in de leeftijd van 13-17 jaar, waarbij voedseltrainingen en begeleid sporten wordt aangeboden.
KLANT: …
IK: Dus misschien zou dat iets voor uw dochter zijn!
KLANT: Ik zal het aan haar doorgeven.
IK: Heeft u verder nog vragen?
KLANT: Nee, was duidelijk. Dankuwel.
IK: Dan heeft u gesproken met Ditmar Bakker en wens ik u nog een fijne middag toe.
KLANT: U ook. Dahag! *klik*
IK: Ik ga naar de hel.
*tuut*
IK: Goedemiddag, u spreekt met…

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter