Merik van der Torren en de grijze pet in Café Eijlders – dichtersmarathon 25 juli 2021



Hoi Pom,
 Mijn thuiskomst na het bezoek aan de dichtersmarathon in café Eijlders bracht me tot dit tekstje. In de bijlage, groet, Merik


Dichtersmarathon in café Eijlders

Na het feestelijk samenzijn in café Eijders
en de enthousiaste verwelkoming thuis door hondje Betty,
wist ik ineens zeker:
mijn pet lag nog in Eijlders,
mijn grijze pet,
voor een prikkie gekocht op de Albert Cuyp.
 
Er zat niets anders op: maandag bellen en
informeren of de pet gevonden was.
 
Maar gelukkig zag ik hem liggen
gewoon op de hoedenplank, boven de jassen,
ik was hem niet vergeten,
mijn grijze pet.
 
Ik schonk nog eens in,
de maan rees boven de huizen,
het was een perfecte dag.

Merik van der Torren

In café Eijlders heeft er op zondag 25 juli 2021 een Dichters Marathon plaatsgevonden ter gelegenheid van het 80-jarig jubileum van hetzelfde café.
85 voordragende dichters hebben op de trappen van dit illustere etablissement gestaan om met al hun krachten deze prestatie te leveren.
Dank aan de volgende dichters:  Gwedolyn Rammeloo, José Aerts, Marijke Hooghwinkel, Kees Godefrooij, Nellke Lamme-den Boer, Chatfant, Jan Willem van Hamel, Jan Wagenaar, Stanislaus Jaworski, Louis van Londen, Robin Veen, Marije Hendrikx, Harry Oonk, Hiltje Hettema, Gert de Jager, Petra Fenijn, Maarten Douwe Bredero,  Tine van Wijk, Kat Kreeberg, Karel Wasch, Rita van Loon, Bob Kalkman, Barney Agerbeek, Odile Schmidt, Junior van Rijn, Kees Leeuwerink, Renate Spierdijk, Ton Houtman, Paul Roelofsen, Adri Menheere, Paul Lokkerbol, Dave Bouw, Gerard Vroman, Loes Raymakers, Juan Tajes, Marlou Visser, Koos Hagen, Depipro, Melvin van Eldik, Christiaan van der Heijden, Marten Janse, Merik van der Torren, Remy, Mirjam Al, Eric Jansen, Amanda ten Cate, Ernest Kramer, Jeroen Sloof, Wim van Til, Seraphina Hassels, Anne Nederkoorn, Jolies Heij, Babak, Aurora Guds, Martin Wijtgaard, Michiel Matthes en Martin Aart de Jong.

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter