Mirjam Al met een vooruitziende blik: ‘Doe de gordijnen open en kijk in de verte…’

foto: ten huize van dichter Vera van der Horst, afgelopen zomer 2021. fotograaf: pom wolff. ik beschouw deze foto als een hoogtepunt uit mijn fotografische carriere. de belangrijkheid van de foto zit m met name in wat niet is afgebeeld. dichter ditmar bakker viel als een vallende ster uit de hemel het huis in van dichter van der Horst. je ziet Mirjam Al denken – hee hoor ik iets en ze pakt haar luisterapparaat erbij. dichter van der torren laat zich door niets en niemand afleiden en zet met gesloten lippen zijn voordracht voort. even later verschijnt er op de houten schutting een poes die nooit meer is weggegaan.


Hoi Pom,
 
de inzending voor woensdag, deze keer van de hand van Mirjam Al, groet, Merik.


Oase

De zon ging onder, de maan lichtte op.
Sterren twinkelen in het universum.
Al slapende ging je op reis;
een koffer met herinneringen en een lege tas
liet je achter op de laatste halte voor het hemels blauw
zich openbaarde.
Zo helder en doodnormaal.
Doe de gordijnen open en kijk in de verte.
Er is geen weg terug
en in zekere zin is dat maar goed ook;
we zijn op weg naar de Oase, die
misschien een fata morgana is,
we weten het niet, al diegenen die in Vrede rusten,
die weten het en berusten.
 
 
Mirjam Al, december 2021, januari 2022

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter