deze week een keertje geen zondagochtend – de enige echte virtuele – wedstrijd op de pom

  • Frans Terken – over koortsdromen
  • Luk Paard – Ik wens jou’n spoedig herstel toe ouwe…
  • Ton Huizer – de uitslag is net binnen
  • Vera van der Horst – ongemak bevestigt je bestaan
  • Rik van Boeckel – beterschap
  • Anke Labrie – met regelmaat een borrel

dank aan de dichters voor de goede wensen – de teksten hebben in ieder geval voor een lach gezorgd in deze herfst. tis geen corona maar het duurt nu toch wel al snel een weekje of drie vier – giftige keelpijn – lamme spieren – verhoging – er is iets van verbetering – in de ochtend voel ik me even het mannetje maar alle energie vloeit in de middag weer weg. tot zover de berichten van het front. ‘ongemak bevestigt je bestaan’ schrijft Vera haha. dat is poëzie en tegelijkertijd toch ook de werkelijkheid. die houden we erin – als we lastig worden gevallen met praatjes over ziektes. nogmaals dank voor jullie lieve woorden.

deze week een keertje geen zondagochtend – de enige echte virtuele – wedstrijd op de pom – uw webmaster door ziekte geveld. een gedichtje altijd welkom natuurlijk – als opwekkend medicijn heerlijk!

Dichter geveld

Hoe een dichter languit gestrekt
en geveld door koortsdromen
een andere wereld binnen drijft

beelden op het netvlies raken kant
noch wal als ze dansen op de hitte
die om het hoofd draait en keert

laat zijn lief het voorhoofd deppen
uit de druppels valt inkt te destilleren
om een vers gedicht mee te schrijven

over wat in de bovenkamer groeit
geen wartaal maar nieuwe werkelijkheid
in een beter bestaan

als hij weer gezond en wel
stevig op zijn voeten kan staan
ijskoud zeil hem niet meer deert


© FT 24.09.2022
Ik wens jou’n spoedig herstel toe ouwe…zodat de zondag opnieuw’n pomdag is…en and’re dichters’em beschrijve…vol schrijve…bol schrijve…pom schrijve…net nu
dat jij die geen zondag
asof’et elke zondag’n feest
maar geen zondag voor jou
behalve dan’n dag
zo gewoon’n doordeweekse dag
net’n ietwat verheve
de zevende dag…

maar jij mag’m nie zo noeme
geen zondag
slechts‘n alledagse urenvreter
zo gewoontjes
tot jij beter tot opperbest
en’n zevende dag‘n zondag mag zijn
die dag net verheve
‘n pomdag
pomgedichtendag

maar nu nie
omdat’et nie elke zondag
‘n feest is
as jij ziek bent


© luk paard

Dermatologica

Dokter kan me niet genezen
een diagnose heeft hij wel
de uitslag is net binnen

ik zit niet lekker in mijn vel
frustrerend, maar ik trek het
me niet aan

de dingen gaan zoals ze gaan
hij op zijn zeilboot met een
fijn glas wijn, dankzij zijn

handel in mijn probleem
ik in de kroeg met een biertje
stijf onder het eczeem

Ton Huizer
ga maar even liggen
het regent toch maar buiten
en op je rug kijk je ook weer anders
tegen alles aan, op je zij ook trouwens
en ongemak bevestigt je bestaan

Vera van der Horst
Pom, ik wens je beterschap. Met dichterlijke groet. Rik


Zorg


De dichter van de zondagochtend
laat dichters rusten in het thema


geen goud of zilver in het schema
maar beterschap en genezing


het universum zal zorg dragen
voor de gezondheid van Pom.


Rik van Boeckel
25 september 2022

reinheid rust en regelmaat 

‘je handen stukwassen’
hoort wie het zegt 

op tijd naar bed
tja…

met regelmaat een borrel
daar zit wel wat in 

anke labrie 
25-09-2022

(toch nog maar een ‘pommetje’ vandaag
én natuurlijk beterschap gewenst) 

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter