TON HUIZER: ‘Het zou natuurlijk zo maar kunnen dat ze tijdens een van haar vele vochtige extases van eigenliefde van haar jojogamatje is gespoeld en een eierstok heeft gekneusd’


wij hier van de pom zijn TON HUIZER zeer dankbaar dat hij in april het gastdichterschap heeft willen vormgeven. ‘Even geen harstocht, warme gevoelens, of relatiepoëzie…’ en zo is het ook – dichter Huizer benadert de poëzie en het leven vaak op zeer subtiele humoristische wijze en beschrijft zijn mede dichters/lotgenoten met lichte ironie. vooral dichters – ook vrouwelijke dichters met ‘relatiepoëzie’ – wil hij nog weleens op de korrel nemen – volgende week vrijdag mogen we op vrijdag zijn laatste lente – bijdrage genieten aan en op deze site. op mijn uitdrukkelijk verzoek zal hij volgende week nog een keer zijn licht laten schijnen op de hem als zodanig benoemde RELATIEPOËZIE. hier alvast een voor proefje:

‘Het zou natuurlijk zo maar kunnen
dat ze tijdens een van haar vele vochtige
extases van eigenliefde
van haar jojogamatje is gespoeld en een
eierstok heeft gekneusd’


ook de inleidingen die TON verzorgt bij zijn lichtvoetige poëzie geserveerd op een bordje van subtiele afrekening lezen we hier zo heel graag:

‘Sobere vrijdagen op de Pom tijdens een kille maand april. 
Even geen harstocht, warme gevoelens, of relatiepoëzie.
Het was afzien lieve lezers…
 Dichtertje is jullie wel een verklaring schuldig
 Fijne zomer saampjes.
Leve de poëzie’
 
T.


Libidooi 

Het ligt aan mij
ik mis gevoel voor romantiek
mijn liefdesbeet gaat tot het bot
ik hoor bij kaarslicht marsmuziek

massa’s hartstochtelijk goede wil
zijn onder mijn gewicht bezweken
elke scheepsramp is een feest
bij mijn voorspel vergeleken

menig liefdevol gastvrije dame
waarin ik mijn geheim verborg
belandde met een heupfractuur
op intensieve zorg

ik dacht: ik kap er mee, ik trek
me terug, ik stop
voordat ik dood gevonden word
met een naaldhak in mijn kop

sindsdien gaat het beter
wie mijn nachten deelt vindt rust
mijn testosteron ging op de bon
mijn waakvlam is geblust

ik ruïneer geen ondergoed
ik rommel niet aan tepels
verspreid een lentefrisse lucht en
lig voorbeeldig lepels

het zal u niet verbazen dat het
niet lang heeft geduurd
voordat ik razend populair werd
bij de dames uit de buurt

Ton Huizer

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter