Vera van der Horst wint de enige echte virtuele – en wat zou u in poëzie de lezer willen meegeven (of uzelf natuurlijk) in dit weer – trofee op pomgedichten punt nl – Ton Huizer zilver

wij van hier reiken met veel genoegen – onder dankzegging natuurlijk aan alle dichters die inzonden – het virtuele goud uit aan de eindhovense dichteres en levensgenietster vera van der horst. haar hoor je niet klagen over een beetje warmte of benauwdheid. dode dieren ouwe mensen niet zeuren – bij vera is het altijd winter als je de winter nodig hebt – samen met vera onder een heerlijke witte deken van sneeuw – – waar heb je dat nog – hier op de pom! van harte. zilver voor de geweldenaar uit het rotterdamse Ton Huizer – de vrolijke noot altijd weer door hem gekraakt. van harte ook. erg leuk!


Let it snow

Naarmate de zomer vordert
zie ik ze steeds meer
de uitgedroogde bosjes 
de dode dieren drijvend
in traagstromend water
de oude mensen die nog slechts
één keer per uur ademen

De grond waar ik op loop
is zo gespannen dat ik
barsten achterlaat
de taal die in de droge aarde
gekerfd staat, laat zich niet lezen
Voor het eerst in mijn leven
verlang ik naar de winter
en een argeloos gedrapeerde
ongenaakbare witte deken.

Vera van der Horst

een leuke gedachte zo in dit weer. de strofen lekker beschrijvend – de dingen en de mensen die voorbijdrijven en dan in de tweede strofe het verlangen van een kwieke – alles en en passant ook de aarde verpletterende vera van der horst op zoek naar die ongenaakbare witte deken waaronder zij… we gaan haar over een maandje of 6 eraan houden – hup achter die kachel van je vandaan de sneeuw in jij. roepen we dan vanuit 020 met de kachel op onbetaalbare 24 graden.
Dag Pom
Het is warm. We houden het kort.
 Fijn weekend,
Ton


Diagnose

De medisch specialist kijkt me
doordringend aan
U bent niet meer behandelbaar

Godzijdank, denk ik…
eindelijk iemand die me begrijpt

Ton Huizer

wat de dichter zichzelf toewenst haha – dat was ‘de opdracht’ – de gedachten zijn vrij – hier zonder opsmuk in de light verse van huizer aan de lezer gebracht. erg leuk.
  • FRANS TERKEN – een jongensdroom in vervulling
  • TON HUIZER – eindelijk iemand die me begrijpt
  • RIK VAN BOECKEL – hij droomt van de werkelijkheid
  • ANKE LABRIE – het ultieme moment van geluk
  • VERA VAN DER HORST – onder een – argeloos gedrapeerde
    ongenaakbare witte deken
  • ROB MIENTJES – karant deegree dan ombere
wie wint de enige echte virtuele – en wat zou u in poëzie de lezer willen meegeven (of uzelf natuurlijk) in dit weer – trofee op pomgedichten punt nl? een vrije opdracht dit weekend – wellicht verrast u ons of uzelf en is dan toch de nooitgedachte dag gekomen – we lezen u zo graag – u kent de regels: gedichten niet te lang svp tenzij noodzaak  – 20 regels is genoeg – insturen voor zondag 10 uur 30. stuur in op het u bekende gmail.com adres van pomgedichten@ – of benut de blauwe contact functie boven aan de pagina. of laat onder dit item een reactie achter -ik zorg er voor dat uw gedicht in het item wordt geplaatst. commentaar als altijd verzekerd.

de nooitgedachte dag

of het kamers heeft of muren
waar we koffie drinken
wonen we

geef me een huis
het maakt niet uit welk huis
een karkas met brokkelmuren is genoeg

kom oude keuken
we koken samen om te praten
ik ben in veel bedreven alleen in sterven niet


©pomwolff


Goedemorgen Pom, 
Wat ik wel wil meegeven is een beeld van gisteravond, i.h.k.v. het OpenluchtHotel op de Burcht, Leids Peil, weer een feest om dit te kunnen doen. 
Warme groet, 
Frans




Hogere avond

Dat je daar onder dikke dichte bomen
in de beschutting van het bladerdak
op die hoogte en plaats

nog eens met vrienden
geëerde muzikant en mededichters 
de poëzie zou laten klinken

alsof een jongensdroom in vervulling
de heuvel veroveren de Burcht innemen
zang en taal blazen over de stad

de avond met warmte opluisteren en
gasten een groots welterusten bieden
in hun kunstbedden op het gras

binnen de eeuwenoude muur 
de slapers onder een hemel van sterren
een nooitgedachte nacht in het vooruitzicht 


© FT 17.06.2023

de nooitgedachte nacht in het vooruitzicht – hier in poëzie en in een mooi poëtisch verslag verpakte avond – de dichter terugkijkend op een bijzondere avond – zodat we het kunnen navoelen en even meemaken.
Goedemorgen Pom
Als dromende danser geniet ik van het mooie weer onder het dak van de zon. 
Met dichterlijke groet 
Rik van Boeckel 



Het dak van de zon

Onder het dak van de zon
verschuilt zich een geboren mens

hij droomt van de werkelijkheid
tijdens een nooitgedacht jaar

opwarming is een losgeslagen feit
het mooie weer elke dag openbaar.

Rik van Boeckel
17 juni 2023

rik nog in sferen van reggae-euforie – de uitgebrachte CD zoals je rik ook eigenlijk moet horen – de taal alleen is net te weinig – onder rik moet een muziekje – met een meeslepend ritme – dan heb je een rik compleet – de CD echt een meesterwerkje.
Ha Pom,
Ineens deze herinnering, die ik inderdaad nooit ben vergeten, blijkt nu.
Mooi weekend verder,
 Hartelijke groet,
 Anke  


gevaarlijk ver uit de kust 
door zachte golfslag gedragen
heel in de verte gedruis 
van al het gedoe op het strand

deinend vanzelf blijven drijven
gezicht naar de hemel gekeerd 
bereid tot alleen maar ontvangen 
gekoesterd door zonnestralen 

het ultieme moment van geluk
wetend dit nooit te vergeten 
maar ook niet die korte gedachte 
om daar maar gewoon te blijven 



anke labrie 
(17-06-2023) 

dichter beschrijft het – en ze benoemt het zelf – een ultiem moment – zo een moment waar de reclame jongen knegtjens ooit de slogan – een stoel om in te sterven – bij verzon in taal. anke verzont de taal.





Goedemorgen Pom,
Op de valreep vanuit Lagoudie.
Groetjes, Rob




Doeseman


le tam è bo
zje zwie ó vakanz
lèsé fair

sólei, bleu sjèl
èman lá vi
doeseman

mon keur bons
pleu dan mon jeu
la vi è bel

karant deegree
dan ombere
dan mon tèt

zje rève Réve
seuleman
li dan mon li

ó revoir
mé sami
zje taime


Rob Mientjes

leuk vakantiegedichtje – meneer de dichter heeft het naar de zin vermoed ik zo – mijn frans is niet meer wat het geweest is – en mijn louisvangaal frans al helemaal niet – 40 graden lees ik tijd voor een frisse doese france lijkt me. tuurlijk we taimen jou ook Rob vanuit een benauwd en benauwend nederland. heb mooie dagen!




Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter