Frans Terken wint de enige echte virtuele schroom niet en adoreer trofee op pomgedichten punt nl

Goedemorgen Pom, 
Ja, adoreren, er gaat maar weinig boven het prachtige werk, muziek en teksten van Bjorn, altijd weer genieten, in bewondering!
Bij deze nog een blijk van ‘adoratie’, kom ik het weekend wel mee door.
Met groet, in bewondering ook voor je niet aflatende ijver om de poëzie te blijven zien en koesteren! 
Frans


Adoramus te

Niet dat het als diep geloven is
dat jij de enige en ware bent
het is wat ik al jaren zeker weet

in het licht van je ogen
ligt alle aandacht en liefde besloten
jij bindt en bewaakt wat ons drijft

hoe je met een blik 
ziet wat er binnenin stormt
de tegenwind tot liggen verleidt

en ik die in mea culpa verdrink
met de hand op je hart
weet je mij te redden

als je zegt dat een wilde stroom
niet meer dan kabbelend water is
rimpels met een zin gladgestreken 

zo ken jij mij en ken ik jou
een zegen zonder weerga


© FT 20.01.2024

een goede morgen Frans – ja het werk van bjorn van rozen is adembenemend – dank voor jouw gedicht met enige theosofische elementen – en voor het compliment aan pomgedichten dat ik onmiddellijk doorgeef aan de mensen van café eijlders die vandaag 25 jaar poëziepodium vieren – voor een café nabij het commerciële leidseplein in 020 – werkelijk iets uitzonderlijks – een verschilletje mag genoemd eijlders elke maand pomgedichten elke dag. hoe dan ook een feestelijk gouden eijlders podium vanaf 1400 uur vandaag een poëtisch feest – was deckwitz al stadsdichter geweest ze had er moeten zijn vanmiddag. Frans je gedicht is af en rond en compleet. een gedicht zoals een gedicht geschreven moet – een eerbetoon dichterlijk boven een alledaags eerbetoon uitgetild. ik zeg een gouden eerbetoon. goud en van harte!
  • Frans Terken -het is wat ik al jaren zeker weet
  • Cartouche – maak mij – week –
  • Rob Mientjes – Ik ben niets zonder jou Mijn spiegel
  • Rik van Boeckel – wij zeggen ja tegen alle volgende jaren.

wie wint de enige echte virtuele – schroom niet en adoreer – trofee op pomgedichten punt nl? we gooien alle trossen los van os, alle remmingen weg, wij van de pom schrijven nu eenmaal tot de dood erop volgt van de romantiek maar dan van de echte – die van door alles heen – als 2024 iets nodig heeft is het wel van dat – van een  bjorn van rozen – die weet altijd en overal de toehoorder aan te raken – over ‘iemand die jou kent’ schrijven we dit weekend hier. over ‘iemand die je ziet’ – daar draait het om – schroom niet en adoreer deze week! op uw pom – dank je wel bjorn – u kent de regels: gedichten niet te lang svp tenzij noodzaak  – 20 regels is genoeg – insturen voor zondag 10 uur 30. stuur in op het u bekende gmail.com adres van pomgedichten@ – of benut de blauwe contact functie boven aan de pagina. of laat onder dit item een reactie achter -ik zorg er voor dat uw gedicht in het item wordt geplaatst. commentaar als altijd verzekerd.

 
 
is er nog iemand die van mij houden wil

iemand die zegt:
je was lief voor me, die avond
je hielp me in het weten
hoe het was om naast je te zijn
in zo heel veel

in hoe je deed en altijd doet,
die kleine gebaren
waarin je me voor laat gaan bij een deur
in hoe je naast me zat en keek
zo mooi, meer dan mooi

iemand die zegt:
dat er een liefde in mijn leven was en is
die bijzonderder is dan alle liefdes die ik kende
bijzonderder dan liefdes die ik in boeken lees
om elke keer weer te kunnen kijken zoals die eerste keer

iemand die zegt:

dat de stilte in mij waarop ik altijd terug kan vallen
daar waar verder niemand is
waar ik ooit alleen met me zelf sprak
iemand die dan zegt: dáár ben jij en ga je niet
én dieper kan niet,  dieper bestaat niet, lief


pomwolff


Doe mij maar
iemand zoals jij die me lezen kan
met één enkele blik, zelfs met de ogen dicht
weet wat mij beweegt

die haar vleugel uitstrekt – de rechter
waaronder, waarop ik me strekken kan
de melodie vind, het lied dat in me te trillen ligt

die me doet en laat
voelen hoe leven bedoeld is, geen tour de force maar d’ amour
ik en jij die demonen doorziet en me toont dat ze niet

meer zijn dan beelden van een blusbaar verleden
dat hand in hand kan gaan met vlammenvuur
dat het bloed verwarmt

iemand zoals jij
een lijf van ambrozijn, dichterlijke geest en hart
zoveel ruimer en verfijnder dan dat bange harde in mij

ja, doe maar
maak mij – week – zoals jij deed
en nog steeds doet in mij , mijn lief


200124 / Cartouche

prachtig aan de opdracht gehouden Cartouche. het lijkt alsof de dichter de woorden van bjorn van rozen tot in de haarvaten volgt – tot aan de demonen toe. zo zie je maar weer welke inspiratiebron pomgedichten kan wezen voor de brabantse poëzie.
Goedenavond Pom,
Hier mijn bijdrage vol overtuiging en bewondering. Verwondering ook.
Groet et bon nuit, 


Adorabel

Ik ben niets zonder jou
Mijn spiegel lacht terug

Een brede glimlach 
Tong naar buiten

Body en soul in perfectie
Enkel satisfaction

Voetfetish en voodooblik
I am … dus ik ben

Mijn haren in de wind
Blowing obstacles

Stoer, charmant en aardig
Die gozer ben ik

Teil loopt vol
Onder uilenspiegel

Intelligent de eigenliefde
Ook dat nog

Mois je suis un roi
Roi de la mème

Au secours (red me)
Moi non plus

Rob Mientjes

zei ik Brabant – Rob heeft zich in het hart van de brabantse poëzie genesteld – het thema volledig naar zich zelf toegeschreven – zeer geestig – en heel modern – zoals zangeresjes zingen als een froukje – alleen maar over eigen eigenste eigen zelluf zelf en nog eens van het zelfde zelf en dat het erg is ja. met dat laatste steekt rob de draak. rob hier als koning in het diepst van zijn gedachten.

Zwevende akkoorden

Bewondering klimt uit het hart
over trappen waar jij boven staat

zachtmoedig verstaan wij antwoorden
als zwevende akkoorden van liefde

onderweg kijken wij naar de horizon
wandelen langs bossen in de wind

de tijd brengt ons zonder schroom samen
wij zeggen ja tegen alle volgende jaren.

Rik van Boeckel
20 januari 2024

heel mooi klein gehouden liefdeswandeling die we graag hier meeliepen – kleine lieflijke accenten heel graag ook gelezen – ’trappen waar jij boven staat”: MOOI! en soms is JA het mooiste woord.

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter