Rik van Boeckel op zijn balkonnetje in Leiden –

Op verzoek van Gert Vanlerberghe meegedaan aan Balkonnenvrees. Een virtuele versie van zijn poëzie evenementen in Antwerpen onder de titel Ballonnenvrees waar ik enkele malen heb opgetreden. Hier een geactualiseerde versie van mijn Poëziebus hit ‘Beweeg als een strateeg’, de titel van mijn december 2018 bij uitgeverij Bunker (Irene Siekman) uitgekomen poëziebundel met cd. Twee tracks van Beweeg als een strateeg (een djembé en een hiphopversie) nam ik op bij MB Ghettoflow! Uiteraard opgenomen op mijn balkon aan de Oude Rijn, Leiden.

Geplaatst door Rik van Boeckel op Zondag 5 april 2020
Beweeg als een strateeg
maar het virus maakt alles leeg
beweeg als een strateeg
het liefst door ‘n eenzame steeg


wandel op afstand langs mensen bomen
laat ze voor even al die dromen
zullen later nog wel langskomen
als je ze nu kunt intomen


blijf thuis zitten in het eigen geruis
ook op het balkon is het nog pluis
want dit is je eigen bubbel en huis
hier woon je met man en vrouw heel kuis


beweeg als een strateeg
door een eenzame steeg
beweeg als een strateeg
doe dat wat je nooit voor elkaar kreeg


blijf bij zinnen en binnen
verkouden afstand houden
maar soms heb je geen keus
dan roept de frisse neus


beweeg als een strateeg
want alle podia blijven leeg.


Rik van Boeckel
27 maart 2020
Ha Pom. Hier een geactualiseerde versie van Beweeg als een strateeg, voorgedragen op verzoek van de Vlaamse dichter Gert Vanlerberghe die ik ken van de Poëziebus.
Ik heb op zijn Antwerpse poëzie event Ballonnenvrees opgedragen dat nu niet kan doorgaan.
Dus heeft hij het digitale event Balkonnenvrees in het leven geroepen en dus draag ik voor op het balkon van mijn huis in Leiden.
Als je de tekst erbij wil, kan ik je die mailen.

Groetjes,

Rik

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter