aanwijzingen en winstwaarschuwing van juryvoorzitter PETE-R – LE NOBEL – zondagochtendwedstrijd pomgedichten – eenmalig ook live in eindhoven

het zal de echte poëzie liefhebber niet ontgaan – eenmalig vindt de zondagochtendwedstrijd pomgedichten op pomgedichten punt nl – en zie hier de prachtige inzendingen- de enige poëziewedstrijd die geen wedstrijd is – de enige echte virtuele – ook live plaats in dat altijd weer gezellige plaatsje Eindhoven – waar ze regen altijd verlichten in van eenvoud heldere waters – hoe dan ook de bij elke dichter geliefde juryvoorzitter PETER LE NOBEL zal ergens op de dag in Eindhoven tussen de witte wijn, de quiches en de makreelschotels door het zo verlossende woord spreken – wie mag het virtuele goud aanvaarden en wie het virtuele zilver en brons. jury voorzitter heeft wel een winstwaarschuwing afgegeven:

Let op. Ik bekijk de gedichten inhoudelijk. Morgen kijk ik ook hoe je de gedichten voordraagt. Ik herinner mij een kok die geen spat Frans kon, en tegen een meisje zei: ‘Gentille!’ Zij heeft hem in haar armen gesloten. Het is dus geen gelopen race.


Het is zover. Ik ben begonnen aan het beoordelen van de gedichten. In deze boosaardige tijden, nieuwe tijden, nieuwe normen, laat ik de poezie ook nalezen door een sensitivity reader en geef ik woke punten.

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter