Seraphina Hassels: ‘een gedeelde waan’ – Steve Harley: ‘Liefde is een verhaal dat vermenigvuldigd moet worden…’

Liefde is een verhaal
dat vermenigvuldigd moet worden
‘ –

het verhaal deze vrijdag opgeroepen door de poëtische bijdrage van SERAPINA HASSELS op pomgedichten punt nl – oordeel zelf en geniet de woorden van liefde, de geliefden, de liefde:


Folie à Deux (een gedeelde waan)

Laat mij warmen in je ogen
mij laven aan je mond
laat mij schuilen aan je schouder
geef mijn voeten grond
laat mij steunen in jouw handen
maak dat ik besta
spiegel mij jouw tegenbeeld
spiegel het hiaat

Ik zal je warmen in mijn ogen
je laven met mijn mond
jij kan schuilen aan mijn schouder
lopen op mijn grond
ik laat je steunen in mijn handen
maak dat jij bestaat
ik spiegel jouw mijn tegenbeeld
spiegel ons karaat


Seraphina Hassels
Steve Harley – Sebastian

Straal eenvoudig uit
De kaars brandt
Voor mij op een laag pitje
Maak me slap
Het lijkt alsof ik me
Je naam niet kan herinneren, liefje
Om al deze gedachten
Opnieuw te ordenen
In één moment is zelfmoord
Kom mee naar een vreemde plek
We zullen over vroeger praten
We hebben nooit bespied

Iemand noemde me Sebastian
Iemand noemde me Sebastian

Verzin een vers
Geef me de tijd
Leg me neer, je bent van mij
En we weten allemaal
Oh Yeah

Je Perzische ogen sprankelen
Je lippen, blauw als robijn
Maken nooit geluid
Je bent zo opvallend
met je Parijse wensen
Je kan rondrennen
En jou zicht op de samenleving
Maakt me gek
Op een manier die je nooit zal kennen
Leid me weg
Kom binnen
Zie mijn geest in een kaleidoscoop
Iemand noemde me Sebastian
Iemand noemde me Sebastian

Houd subliem van me
Verwring mijn geest
Doe het met stijl
Zodat we het allemaal weten
Oh yeah

Je zult niet wegvluchten
Schat, we zijn pas net begonnen
Schat, om een overeenkomst te maken
neergestreken in een schimmig café
Liefde is een verhaal
dat vermenigvuldigd moet worden
Een bleek engelengezicht
Groene oogschaduw
De glitter is echt te veel
Geen vrouwelijke begeleidster
Zou jouw lichtstraal
Kunnen ontrafelen

Iemand noemde me Sebastian
Iemand noemde me Sebastian

Dans op mijn hart
Lach vrolijk en uitbundig
la di da di da
Nu kennen we je allemaal
Ja
 

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter