DichtSlamRap, woordenstrijd Nederland-Belgie – donderdag 28 januari te BOXTEL!!!

Home Forums Aankondigingen DichtSlamRap, woordenstrijd Nederland-Belgie – donderdag 28 januari te BOXTEL!!!

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1035
   Pom Wolff
   Sleutelbeheerder

   DichtSlamRap, woordenstrijd Nederland-Belgie

   DichtSlamRap lijkt dit jaar een beetje op een voetbalduel Nederland-Belgie. Vier Nederlandse dichters nemen het donderdag 28 januari in Boxtel op tegen zeven in Nederland wonende dichters. DichtSlamRap zou een match kunnen worden tussen Gent en nAmsterdam. Beide ‘poeziehoofdsteden’ komen elk drie kandidaten die in Boxtel op de planken staan.
   Hierbij gaat het om Martijn Nelen Belgisch vice-kampioen poetryslam), Kevin Amse en Dorien De Vylder uit Gent, terwijl uit Amsterdam Pom Wolff, Martje Wijers en Mark Opfer komen.
   Maar aan de match doen ook nog gevaarlijke outsiders mee. Uit Eindhoven Arnoud Rigter en de net geen stadsdichter van Eindhoven, Griet Menschaert. En dan zijn er nog Gijs ter Haar uit Roermond en de jongste optredende van dit jaar, Merlijn Huntjens uit Heerlen.
   NK poetryslam
   Hij is tevens de enige van de DichtSlamRapdeelnemers die een dag later, vrijdag 29 januari, in Utrecht meedoet aan de finale van het NK poetryslam. Huntjens mag het daar onder meer opnemen tegen Marloes Robijn die vorig jaar DichtSlamRap won, en via de halve finales nu ook mag acteren op het finaleposium van het NK Poetryslam. Marloes geeft donderdag in Boxtel een gastoptreden.
   Dat doet ook de Eindhovense zangeres Iris Penning. Zij zal naast enkele eigen liedjes ook nummmers zingen die geschrevn zijn voor een vaarticht rond Jeroen Bosch met gedichten n en liedjes. Dit initiatief van de stichting Vestingfietsen en poeziestichting DuichtSlamRap dtart eind februari en loopt daaarna het hele jaar, Een derde exxtra optreden wordt verzzorgd door Lisette Ntukabumwe namens de kunstbende Noord-Brabant
   DichtSlamRap begint donderdag 28 januari om 20.00 uur. Locatie: Le Temps Perdu in Boxtel. Toegang gratis

Weergave van 0 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.