ook GRONINGEN neemt afstand van broddelprocedure stadsdichterschap DORDRECHT: “flutversje” en “jatwerk” – in DORDRECHT ontsteltenis over voorgenomen benoeming stadsdichter/ex-kapper – zelfs EINDHOVEN in rep en roer – Stadsdichterschap DORDRECHT inmiddels landelijke kwestie

ook GRONINGEN neemt afstand van broddelprocedure stadsdichterschap DORDRECHT: “flutversje” en “jatwerk” – in DORDRECHT ontsteltenis over voorgenomen benoeming stadsdichter/ex-kapper – zelfs EINDHOVEN in rep en roer – Stadsdichterschap DORDRECHT inmiddels landelijke kwestie

gisteren hebben we in een tweetal artikelen verslag moeten doen hier op pomgedichten punt nl van de schandalige procedure stadsdichterbenoeming in DORDRECHT. we hebben de wethouder cultuur van DORDRECHT Piet Sleeking vragen gesteld. en pomgedichten hoopt vandaag nog antwoorden te kunnen ontvangen. zo niet dan gaan we inspreken en volgende week de gemeenteraadsleden benaderen.

dichter Peter M. van der linden heeft ook op deze site in een uitvoerige reactie kritiek geuit op de oneerlijk verlopen procedure en op de ‘vriendjespolitiek’ zoals deze heeft plaatsgevonden. een van de drie juryleden staat in een directe relatie tot de verkozene.

Inmiddels staat heel internet op zijn kop – over de wanprocedure in DORDRECHT en de beschreven malversaties.

De Dordrechtse dichter en eminence grise Wim Jilleba – 89 jaar!!! – verwoordt zijn afschuw op de volgende wijze: ‘Ik heb niets tegen de twee andere candidaten, maar dat die jury niet Peter koos is een geweldige blunder. Hij heeft zoveel literaire bijeenkomsten georganiseerd in Dordt en zo vaak laten horen en zien dat hij de aangewezen stadsdichter is. Al een paar jaar fuctioneerde hij als de officieuze stadsdichter en iedereen vond dat prima. Door het hele land en ook daarbuiten won hij prijzen. Hij is een landelijk bekende dichter aan wie onrecht is gedaan!’

Ook in GRONINGEN – in de groningse poëziescene is men onthutst over de gevolgde procedure en de zo omstreden voorgenomen benoeming van de kapper juno rissema tot stadsdichter – we citeren René Brandhoff:

“Ongetwijfeld kan de voorgebakken stadsdinges wel dichten maar dat blijkt niet uit het geproduceerde flutversje dat de jury tot “het beste” verklaarde. Dan heb je voor -10 punten poëzieverstand. Jammer dat de schrijver zelf dat niet door had.

En inderdaad: jatwerk van Buddingh:

Dordt – wat zal ik ervan zeggen: ik ben er geboren
en woon er nu, op een paar onderbrekingen na,
al zo’n zesenvijftig jaar.”

Journalist Wim van Pelt voegt nog  het volgende toe: ‘Ja, zo zit dat. Ik vind het ook een gedrocht. En dan iemand die niet weet hoe je ’thuiskomen’ schrijft. Dat maakt het gedicht wel weer hilarisch.

Vera van der Horst de altijd nog zo bruisende dichteres en poëzie grootheid  te EINDHOVEN bevestigt: ‘…wat een schandalige toestanden daar in Dordrecht – zo ga je niet met de poëzie om…. afspraken schenden … de wethouder zal zich in de gemeenteraad moeten verantwoorden …. terugdraaien die boel  – Die barbier kan ook de eer aan zich zelf houden en het stadsdichterschap – niet – aanvaarden. zijn beroerde stadsgedicht is een smet op de stad Dordrecht.’

Gisteren las u hier over DE TOESTANDEN in

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter